Steen

Belgien Klubben

In caelum cerevisiae est nullum,

Itaque hic bibemus illum!

Steen Martin Jensen

 

 

SMJensen aka Sur Mand Jensen

Holdets sure gamle mand - altid klar på en bitter bemærkning .. elsker at sove næsten lige så meget som ØL, specielt efter (mange) ØL!!

 

Har efterhånden lært ikke at runde aftenen af med stærk alkohol (her en til tider overdreven) forkærlighed for vodka, der indtages med cola (kun til nok til at der kommer lidt farve i vodkaen "Det skulle jo nødig blive for tyndt").

 

 

Elsker Leffe Brun og Chokolade croissanter (ikke sammen dog, croissanterne er til dagen efter)

 

 

Selv om det har taget mange år har jeg efterhånden fundet ud af at øl er nu bedre end sprut .. jeg mistænker at en af grundene er at der rent faktisk over de sidste år er kommet nogle rigtig gode danske øl på markedet i Danmark.

 

I mine unge dage var spørgsmålet " Hof eller Tuborg?". Det eneste man havde at se frem til var jul og påske hvor der kom noget øl der rent faktisk smagte af noget.

 

I dag er fantastiske micro bryggerier dukket op overalt i Danmark fra Svaneke på Bornholm til Skagen hvilket har betydet at der er så meget at vælge imellem .. der er INGEN grund til at drikke kedeligt øl mere.

 

Derudover har de store kæder som COOP og Dansk Supermarked også fået øjnene op for danskernes "ØL-lyst" og er begyndt at føre forskellige mærker , desværre er de stadig (i min mening) for dyre og der satses kun på de "sikre" mærker - men bare det at der er kommet igang er glædeligt.

 

 

Party Time

 

SMJensen aka Stox

"Stodderen" der aldrig går hjem - selv når musikken og lyset bliver slukket .

 

Har tendenser til at blive lidt "lummer" hvilket jeg tilskriver at jeg ikke har børn, dvs. jeg har ikke udviklet et "forældre-filter". Et af mine mottoer er "Alt kan/vil/skal misforståes" - f.eks sætningen "Den er stor".. uha .. så er jeg igang.

 

 

Når Øllet er kommet ind går der til tider ren John Travolta i den .. så skal der danses..

 

 

Fest og Farver. Øl og Sprut. Man er sgu ikke ung længere. Som man bliver ældre tager det længere og længere tid at komme ovenpå .. helt op til et par dage. Men heldigvis har jeg fundet "løsningen". Skip sprutten og kør på med Øllet, og lad det være noget godt Øl. Selv efter en lang aften med ufiltreret Øl har jeg det LANGT bedre om morgenen end efter en aften afsluttet med Vodka (jeg er ret sikker på at det har noget at gøre med at man ikke får nær så meget alkohol når man kun drikker Øl, men den "debat" har jeg ikke lige været rundt om).

 

Ikke at jeg har droppet sprutten helt .. der er altid plads til et par shorts .. specielt hvis det er OldSchool Hot n'Sweet Tyrkisk Peber Vodka på 32% ... ikke det der ungdoms-sovs på 16%. Og til jul kan der også ryge et på kolde snapse ned , men der har jeg også lært (på den hårde måde) - pas på den ONDE ONDE snaps... den vnder 180 grader og losser dig i fjæset hvis du ikke passer på.

 

Som konklusion vil jeg sige at jeg er stolt af at kalde mig en Øl-mand .. en der har set lyset skinne gennem en Leffe Brun .. og forstod budskabet... Øl er vejen til en bedre morgen.

 

Tip: Øl er til tørst ikke trøst ... se også denne side for gode råd http://www.wikihow.com/Drink-Responsibly

Foretrunkne

Leffe Brun

Belgisk

InBev Belgium

Favoritten. Smagte først Leffe Blond (der stadig er på Top 10 listen) men da jeg først havde smagt Brun var jeg ikke i tvivl, her var den nye favorit. Med en (for Belgisk øl) lav procent på 6,5 er det en der kan drikkes i litervis.... så det bliver den.

Hoegaarden

Belgisk

Hoegaarden Brewery

Betragtes lidt som en Bikini Øl - det vil sige en Øl der kan drikkes af kvinder. Den er mild med en lidt skarp kant af citrus. På en kold sommerdag er den som flydende nektar .. himmelsk. Og som en bonus er glasset über .. et forvokset shotglas .. kewl.

Vi fandt det her lille sted der bryggede tre forskellige ØL, den normale og weis kunne vi godt undvære men deres mørke .. WOW .. den var bare god - en af de bedste mørke øl jeg nogen sinde har smagt. Jeg har forsøgt at finde stedet på nettet, men det eneste jeg har kunnet finde er desværre (Out Of Business)

Les Brasseurs de la Grand Place

Mørk Guld

Dansk

Svaneke Bryghus

Der er (heldigvis) efterhånden mange rigtig gode danske øl. Det er ikke nemt at vælge men nu når jeg skal vælge synes jeg at Svaneke Bryghus' Mørk guld er lige lidt bedre end de andre (som f.eks. Jacobsens Original Dark Lager)